söndag 16 september 2012

Lördagen den 15 september 2012

Roland    Lysa     Kicki   

Vi träffades på Biskops Arnö, lördagen då vi skulle ha haft det femte Zensommaryoga, den åttonde yoga- och meditationsfestivaldagen (då räknar vi in Försommaryoga också).

För varje tillfälle har deltagare-antalet vuxit och många har vi varit som träffats, en del som kommit varje tillfälle, deltagare och lärare har möts under de här dagarna i glädjen över att få vara i kroppen och i lugnet som yogan och meditationen ger.

Alla har gett, av sin tid, engagemang och tro på att det här blir en bra dag!

Personalen på Biskops Arnö och på Wik har gett av sina goda energier och platserna har varit perfekta för dessa dagar.

Vad mycket skoj vi har haft!  

Något som många har kommenterat är att det varit prestigelöst och prestationsfritt, att atmosfären varit avslappnad och tillåtande.  Det gör oss glada - för det är precis vad vi ville att de här dagarna skulle förmedla. Att oavsett yoga- eller meditationsform så finns det något som passar de flesta. Det behöver inte finnas konkurrens mellan oss som lärare - ingen form är bättre än den andra utan någon utövning kanske passar någon bättre, antingen för alltid eller för en  period i livet.

I år fick vi tre anmälda.  Tre!

Vi tror inte, rätta oss om vi har fel, att det skulle bero på att vi har gjort bort oss eller att senaste tillfället varit dåligt. Försommaryoga på Wik var mycket fint!

Däremot har allt sin tid och nu har uppenbarligen energin gått ur Zen- och Försommaryoga. Det är som med livet och naturen, det föds  och dör. Blommar och vilar. Nu får vårt gemensamma arrangemang vila och gå i träda. Kanske det kommer att spira nya idéer och i så fall kommer det att skrivas om här på bloggen!

Roland, Lysa och Kicki träffades på Biskops Arnö i lördags när Zensommaryoga skulle ha varit och vi satt och mindes våra år, deltagare som lärare. Det blev fint och mycket glädje.

Vi tackar er alla som varit med, generösa och kunniga lärare, engagerade deltagare, personal på Biskops Arnö och Wik - inte minst Ingegerd Lusensky, dåvarande rektor på Biskops Arnö och Anna Lindh på Wik.

Utan er alla hade det inte yoga- och meditationsdagarna blivit av!

Vi önskar er alla en fin yogahöst  och vinter - kanske ses vi igen!


Lysa      Roland      Kicki